Twents Oorlogsmuseum Vriezenveen '40 '45
Oosteinde 364/366 7671AH Vriezenveen mailto:info@oorlogsmuseumvriezenveen.nlBijzonder trots is het museum op zijn uniformkabinet. Nederlandse, Duitse, Engelse, Canadese en Amerikaanse uniformen van allerlei legeronderdelen staan tentoongesteld. Gevechtstenuen maar ook gala-uniformen. Door de intieme opstelling kunt u het e.e.a. goed bekijken. De onderstaande foto's geven een uitstekende impressie van de kwaliteit van de tentoongestelde uniformen.

 


Het bedrijf Hugo Boss AG bevindt zich in de stad Metzingen (ten zuiden van Stuttgart) in de deelstaat Baden-Württemberg.
Hugo Boss was lid van de NSDAP, de Nazi-partij, met  lid nummer 508 889.

Hugo Boss die zijn bedrijf in 1923 heeft opgericht, heeft zijn opkomst aan de Nazi's te danken gehad. Op 1 april 1931 meldde hij zich aan als lid van de NSDAP en begon al snel met de productie van uniformen voor de SA, de SS en de Hitlerjugend. Korte tijd later verkocht hij al zijn producten via de 'Reichszeugmeisterei der NSDAP'.

Hugo Boss adverteerde destijds in kranten waarin hij zijn productie van SA, SS en Hitlerjugend uniformen aanprees. 'Arbeits-,Sport- und Regenkleidung aus eigener Herstellung', 'goede kwaliteit en goedkope prijzen', 'Zugelassene Lieferfirma für SA und SS'.


uniform-3.jpg

                         Website realisatie: Bert Bijkerk 01-08-2017